Att ta hjälp av en SEO-byrå – fördelar

Landskapet för hur man som företag kan marknadsföra sig har förändrats. På många sätt handlar det idag om en mer demokratisk ordning där det företag med mest pengar inte nödvändigtvis behöver vara en vinnare. Idag kan mindre företag, på ett tydligare sätt, ta upp kampen om kunderna mot de större drakarna. Detta genom att lägga pengarna på smartare lösningar. Att ta hjälp av en SEO-byrå är ett av de mest effektiva sätten att öka sin egen synlighet online – och samtidigt också exponeras där kunderna finns. 

Var syns mitt företag och var finns mina kunder? Många företag saknar en tydlig plan för sin marknadsföring. Något som gör dem till enkla offer för olika reklam- och marknadsföringsbyråer. Man köper vad som helst och betalar dyra pengar för annonsering i tv, radio och i tidningar. Det är sällan en lyckad lösning då kunderna idag finns på andra håll. Att synas online är extremt viktigt och här kan vi peka på Google som en av de absolut viktigaste områdena att synas på. 

Så kan en SEO-byrå hjälpa dig 

 Förklaringen till varför ger vi dig genom att ställa en fråga: hur hittar du produkter och tjänster idag? Mest troligt är att du tar fram din telefon och att du skriver in dina spörsmål i Googles sökmotor varpå denna presenterar dig ett antal lämpliga förslag baserade på dina sökord. Det kan handla om att du söker en ny cykel i Gävle, att du behöver en snickare i Sundsvall eller att du behöver komma i kontakt med en tandläkare i Stockholm.  

 Oavsett vilket: din sökning kommer att generera olika förslag, vilka presenteras uppifrån och ned på X antal sidor. Du, liksom de flesta andra, kommer inte att söka längre än till slutet av sida två – max tre – innan du gör ditt val. Mest troligt är också att du väljer något alternativ från förstasidan och att du även väljer bort de annonser som först möter ditt öga. Hur skulle det vara att som företag ligga på denna förstasida? Det som visat sig är att företag som placerar sig högt på Google når fler kunder och därigenom också får en ökad vinst genom detta. 

Rankingen och indexeringen sker inte av en slump. Google presentera förslag som är relevanta för den som söker. Det gör att man också kan arbeta för att få exempelvis en hemsida relevant baserat på sökord – exempelvis ny cykel i Gävle – och därigenom fånga upp de personer som, i det här fallet, behöver en ny cykel och som bor i just Gävle. 

Sökmotoroptimering gör att du syns där kunden finns 

Arbetet sker av en SEO-byrå och det handlar om ett långsiktigt och målmedvetet sådant. Målet är att man ska ligga kvar på förstasidan och därför krävs också regelbundet underhåll, regelbundna uppdateringar och en plan för att, även i framtiden, kunna visa Google relevans. Google har algoritmer som styr detta och hela tiden sker små förändringar i hur denna globala sökmotor indexerar. Vilket gör att långsiktiga samarbeten med en SEO-byrå är nästintill ett måste. 

Kostnaden är en nyckelfråga. Oavsett vilken SEO-byrå du väljer så kommer du att se att tjänsten är billigare än att använda sig av exempelvis annonsering. Det fina är att pengarna också hamnar på rätt ställen. Du och ditt företag blir synliga där kunden finns – och även framför en kund som gjort en aktiv sökning efter någonting ni erbjuder. Det gör att halva affären redan är i hamn när kunden besöker din webbplats.