Om oss

Digitaliseringen i samhället går fort. Det är till stor del positivt sett till att allting blir avsevärt mycket mer effektivt – något som på sikt kan innebära betydligt enklare liv för gemene man. Samtidigt så använder vi idag internet med ett självklart sätt.

Vem hade – bara för ett tiotal år sedan – kunnat tänka sig att vi idag kan leva som vi gör? Att vi skulle gå omkring med en telefon i fickan och när som helst – var som helst – kunna gå ut på internet, läsa tidningar, lyssna på musik och spela spel?

Det får oss även att ställa frågor. Hur ser det ut om 10 år? Hur kommer 5G att påverka oss och vår vardag? Kommer de smarta städerna – med exempelvis självkörande bilar och smarta bostäder – att bli verklighet? Vi brinner för IT och ny teknik – men vi ser även klarsynt på detta. Det finns negativa sidor som måste belysas också.

Hur mycket klarar våra hjärnor av att hantera? Hur mycket information kan vi absorbera – och när tar det stopp? Redan nu ser vi konsekvenser av vår flitiga användande av mobiltelefonen och internet. Vi blir stressade när vi saknar mobilen, vi blir uppjagade på ett negativt sätt av sociala medier och den kunskap vi skaffar oss försvinner lika snabbt som den kom in i hjärnan.

Stress är en folksjukdom och till stor del så handlar det om att den ökade informationen och tillgången till denna 24/7 ligger bakom. Vi vill även skriva om sådana saker och trycka på vikten av att vila. Träning och hälsa är fortfarande självklarheter för vår överlevnad och för vårt välmående. Här måste vi hitta balansen!

Vi ska skriva om ny teknik. Vi ska skriva om nya innovationer och vi ska ständigt försöka hitta intressanta infallsvinklar som våra läsare kan ha intresse av. Högt och lågt kommer att blandas och alla våra texter ska vara lika intressanta för både nybörjaren och för den mer erfarne inom IT och teknik. Välkommen!